MORiiA er vårt felles varenavn, varemerke om du vil, for alle våre produkter og når du kjøper MORiiA kan du være sikker på at du får et etisk økologisk moringa-produkt fra Uganda.
Les mer om Moringa her.

Hvem er vi?

Vi som står bak denne merkevaren er Torunn Stangeland og Per Hopsø, bosatt på Nesodden utenfor Oslo, hvor også bedriften holder til. Torunn er utdannet lærer og har master innen bioteknologi fra universitetet i Oslo og dr.grad fra Norges miljø- og bioteknologiske universitetet i Ås. Per er utdannet sivilingeniør fra NTH (nå NTNU) innen elektro.

Vårt nyeste tilskudd til firmaet er Torunn sin niese, Marie Lønnum Ndoye. Hun har lang erfaring med salg, som sjef for flere butikker i forskjellige bransjer. Hun har jobbet for oss siden sommeren 2020. Marie er vår salgssjef, samt ansvarlig for sosiale medier, markedsføring og designe.

Vår historie

Vår historie i Uganda startet med at Torunn i 2006 får stipendiat for en doktorgrad i «mat og medisinplanter i Øst-Afrika».Dr. graden var et samarbeid med universitetet Makarere i Kampala, hovedstaden i Uganda, og Norges miljø- og bioteknologiske universitetet i Ås.

Arbeidet med dr. graden ga god kjennskap til landet Uganda og Torunn knyttet spesielt god kontakt med Maud Kamatenesi-Mugisha, som nå er rektor ved et universitet i Mbarara, sørvest i Uganda. Hun har besøkt Maud og familien to ganger pr år siden dr. graden og har i disse årene, sammen med sin mann Per, startet flere prosjekter for å støtte lokalbefolkningen i området rundt Mbarara.

Les gjerne mer om hvorfor vi startet Moriia og import av Moringa her.

Om Agnirom

Gründerne av Agnirom AS er ekteparet Torunn Stangeland og Per Hopsø.
Selskapet ble stiftet 20. april 2018, med mål om å bidra til flere arbeidsplasser i Uganda.
Samt spre kunnskap om de helsebringende egenskapene moringa har,
både hvor produktene selges og i Uganda.

Har du spørsmål eller tips til oss er det bare å sende oss en e-post.

Vårt mål

De forskjellige prosjektene vi har startet i området rundt Mbarara er blant annet vanntanker, skolebygg og biogassanlegg.
Men vi ønsker å gi støtte på en mer bærekraftig og langsiktig måte ved å kjøpe økologisk moringa-pulver fra småbønder. Dette vil være med å skape flere arbeidsplasser og bidra med kapital til landet.
Uganda er på vei til å bli en av de raskest voksende økonomiene på det afrikanske kontinent, men arbeidsledigheten er fortsatt høy.

I tillegg vil vi forsterke dette ved å gi 5 kroner fra hvert produkt vi selger til et fond opprettet for å støtte opplæring i entreprenørskap og etablering av arbeidsplasser i Uganda.
Se våre produkter her.