MORiiA´s solidaritets fond

For 5 kroner per solgte produkt, gir vi nå over 30 ungdommer opplæring i økologisk og bærekraftig jordbruk. Det synes vi gir mening både for oss, for dem og for dere som kjøper og bruker produktene våre.

Flying consultants er instruktører som drar ut til landsbyene for å gi opplæring til ungdom der de bor. Mange ungdommer har verken arbeid eller skole fordi det er dyrt å ta videregående skole og vanskelig å få jobb. Men de fleste på landsbygda har tilgang på jord. Med kurs i landsbyen kan de lære noe som gir mer allsidig mat til familien og som de etter hvert kan utvikle til en jobb.

Opplæring av Flying consultants

I midten av desember 2022 arrangerte vi kurs for jordbrukslærere og elever ved Mamita yrkesskole i økologiske dyrkingsmetoder. To erfarne økologiske bønder kom fra Kampala for å gi opplæring.

Jordbrukslærerene Godwin Muhangi, Gilbert Kafureeka og Hillary Mbangiirwoha fra Mamita vil ha deltidsjobb som Flying consultants.

Deltakere på Workshop i økologisk og bærekraftig jordbruk, opplæring av Flying consultants 15. og 16.12.2022

Første gruppe ungdommer fikk opplæring i økologisk dyrking av grønnsaker på Mamita yrkesskole 28. februar 2023

Mer enn 30 ungdommer deltok på første kurs. Oppstarten var på Mamita yrkesskole og deltakerne var fra Kibingo landsby. Det ble praksis i Mamita sin skolehage. Nå skal ungdommene bestemme seg for hvilke grønsaker de ønsker og dyrke, så skaffer kurset frø og de får så og stelle plantene hjemme, med oppfølging fra lærerne.

Uken etter dro teamet til en annen landsby 15 km fra Mamita for å starte opp en ny gruppe.