Gaveeske med mening. Bra for deg, moringa-dyrkerne og miljøet.

Nå har vi lansert kjempe fine gaveesker!

Hva er vel ikke bedre enn en gave kjøpt med god samvittighet? Bra for miljøet, bra for småbønder i Uganda og bra for helsen! Vær med å gjøre fremtiden bærekraftig ved å kjøpe økologiske og etiske produkter som er fantastiske for både oss og planeten.

Her kan du lese om hvordan vårt moringa-pulver dyrkes. Småbøndene får en fast og forutsigbar inntekt, samtidig som de får et veldig næringsrikt kosttilskudd de kan ta i bruk. I tillegg kan frøkaken som er til overs etter man har presset olje ut av frøene brukes til å rense vann. Forskere har nå funnet ut at den vannrensende evnen til moringa skyldes et positivt ladet protein som finnes i frøene. Moringa frøene virker på to måter; både som en koagulant og som en antimikrobiell substans. Studier viser at frøene skaper en reduksjon av bakterier på opptil 99 prosent i ubehandlet patogenholdig vann. Når frø tilsettes turbulent vann binder positivt ladede vannløselige proteiner i moringa frøene seg med negativt ladede partikler i jord, leire, bakterier og toksiner. Patogenholdig jord og leire koagulerer og det dannes et bunnsediment som kan filtreres bort. Resultatet er helt klart og drikkbart vann. Nyere forskning viser også at moringa frø har en antimikrobiell effekt. Moringa kan derfor også brukes til å drepe parasitter og bakterier i vann uten synlig forurensing. http://fivas.org/frontsak/denne-planten-kan-enkelt-rense-vann

Moringa oleifera er tolerant ovenfor tørke og klimaendringer og kan vokse i næringsfattig jord. I flere land dyrkes i dag moringa i områder utsatt for avskoging for å motvirke jorderosjon. Moringa-treet er en del av erteblomstfamilien og hjelper atmosfæren vår ved å fiksere nitrogen.

Moringa anerkjent som et viktig middel for å forbedre ernæringen rundt om i verden på grunn av sin store næringstetthet og motstand mot tørke.

Les mer om moringa sine mange helsefordeler her.

10 kroner fra hver gaveeske går til et fond opprettet for å
støtte entreprenørskap og etablering av arbeidsplasser i Uganda.