Pulverpose fra Raintree Farms

Vi importerer vårt moringa-pulver gjennom Raintree Farms i Maisindi, Uganda.
Raintree Farms distribuerer moringa-frø og gir opplæring i moringa-dyrking til småbønder. Rundt 150 bønder jobber med Raintree Farms. Bonden planter moringa på en del av gården, og for betalt for hver innhøsting Raintree Farms gjør. Moringa bladene høstes 4-6 ganger i året.

Småbøndene som planter moringa på minimum 1 hektar blir en del av Raintree Farms sitt  «Secured Income Program» (SIP). De har beregnet hvor mye en godt forvaltet hektar moringa oleifera kan produsere per år, og delt bondens potensielle inntekter i 12 månedlige utbetalinger, bonden får betaling fra første måned. Når bladene er klare kommer et Raintree Farms-team og høster.

SIP gir bønder en mye mer økonomisk fleksibilitet. De kan velge å ansette ekstra arbeidskraft for å hjelpe til med å pleie åkrene eller investere pengene andre steder og pleie åkrene selv. Les mer om SIP her https://raintreefarms.com/programs/sip-strategy/

Slik pakker og merker Raintree Farms sine moringa-pulverposer.

Nederst på bilde ser du noen moringa-frø. Kan nevne at dersom du sår disse frøene, og det er optimale forhold for dem, kan frøet bli til et 8 m høyt moringa-tre på bare ett år. Raintree Farms lar de ikke vokse mer en ca 1,5 m høye slik at bladene blir lett å høste fra 4 til 6 ganger pr år.